reklama
kategoria: Zdrowie
11 grudzień 2020

Wartości odżywcze mięsa karpia

zdjęcie: Wartości odżywcze mięsa karpia / pixabay/440630
Do podstawowych składników mięsa karpia należą białko i tłuszcz. Oba te związki stanowią składniki odżywcze, które wykorzystywane są przez organizm jako materiał budulcowy, źródło energii oraz czynniki regulujące procesy metaboliczne. Wszystkie ryby i owoce morza są dobrym źródłem białka i niezbędnych aminokwasów, mikro- i makroelementów, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny n-3.
REKLAMA
pogoda Gdańsk
3.3°C
wschód słońca: 07:30
zachód słońca: 15:34
Koronawirus
pomorskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Gdańsku

kiedy
2024-11-24 18:00
miejsce
LOFT, Gdańsk, ul. Młyńska 15
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-24 18:00
miejsce
Stary Maneż, Gdańsk, Ul. J....
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-24 18:30
miejsce
Scena Teatralna NOT, Gdańsk, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-24 19:00
miejsce
Pub 107, Gdańsk, Ogarna 107D
wstęp biletowany